BEL ONS052 22 02 34
FAX ONS052 21 01 48
MAIL ONSinfo@transportvanextergem.be
WERKURENMa - Za 06u-18u
Img

Transport van Extergem: ons verhaal

Voor Dany Van Extergem uit Dendermonde ging een droom in vervulling toen hij 26 jaar geleden zijn eerste vrachtwagen kocht. Nu zijn er elke dag zeven vrachtwagens van hem onderweg. Dany rijdt zelf nog elke nacht en vult een groot stuk van de dag met administratie. Hem over transport en vrachtwagens horen praten werkt aanstekelijk. Je zou zo zelf achter het stuur van een mastodont kruipen. Het is dit enthousiasme dat afstraalt op zijn personeel. Het is dit enthousiasme dat afstraalt op zijn personeel. “Eigenlijk zijn wij een hechte groep vrienden”, zegt hij. “Dat maak het zo plezierig.” Het stond evenwel niet in de sterren geschreven dat deze man in de transportwereld zou stappen. “Ik werkte in een magazijn en niemand van de familie was met vervoer bezig”, glimlacht hij. “Ze keken thuis dan ook raar op toen ik vertelde dat ik zelfstandig transporteur wou worden.”

In ieder geval, Dany Van Extergem kocht in 1990 een vrachtwagen en vertrok voor zijn eigen succesverhaal. Een jaar later was hij al aan zijn tweede toe. “Mijn stiefvader begon mij toen ook te helpen”, glimlacht Dany. “Die is uitgegroeid tot een ware steunpilaar van mijn bedrijf’. Je hoort dikwijls zeggen dat je als vrachtvervoerder moet geboren zijn. Volgens Dany Van Extergem is dat ook zo. “Je hebt dat of je hebt dat niet", zegt hij. “Maar voor mij gaat hier niets boven.”

In de beginjaren reden de wagens van Van Extergem ook “op het buitenland”. “Maar we zijn daar van teruggeplooid”, zegt Dany. “Nu werken we praktisch alleen nog in de Benelux, met de klemtoon dan nog op nationaal vervoer.” Dat heeft voordelen, zo zijn de chauffeurs van dit bedrijf ook elke dag thuis.“ Dat maakt het onde rmeer makkelijker om het personeel te kunnen houden, geeft Dany toe. Personeel is in de transportwereld immers vaak een probleem.

Op dit moment heeft Transport Van Extergem naast de baas nog zeven chauffeurs, waarvan één vrouw, in dienst. Er wordt gereden voor drie a vier grote klanten, zoals Colruyt en Van Gansewinckel. Maar iedereen kan bij dit bedrijf terecht voor alle vormen van algemeen transport en container transport. “In uitzonderlijk vervoer zijn wij niet gespecialiseerd”, aldus de zaakvoerder. Een en ander betekent dus ook dat wie bijvoorbeeld verhuist voor het vervoer van zijn meubelen een beroep kan doen op deze firma.

Het meest motiverende voor het personeel van Danny Van Extergem is dat hij niet te beroerd is om elke namiddag in zijn vrachtwagen te stappen, naar de gebouwen van Colruyt in Halle te rijden en daarna tot ’s anderendaags ’s morgens winkels van deze keten te gaan bevoorraden. Een echte baas geeft immers blijvend het voorbeeld!

ImgImg

Het geheim van het succes van Transport Van Extergem volgens zaakvoeder Dany Van Extergem: “Wij verstaan de kunst om goede chauffeurs, die respect hebben voor het materiaal, te vinden. Zij weten wat hun job inhoudt en dat dat niet alleen mooie momenten zijn. Zij zijn ons rechtstreeks visitekaartje, de mensen die rechtstreeks in contact staan met de klanten en dus een goede service waarborgen.